Tuesday, October 6, 2009

13 MANFAAT BUAT HUBUNGAN SEKS

Mari kita berkongsi satu fakta :

Siapa kata hubungan seks hanya memberi kenikmatan?

Bagi yang dah kahwin tau....Yang belum kahwin jangan buat dosa....

ini beberapa hasil kajian tentang manfaat lain dari seks.

1. Saat aktiviti seks, wanita akan memproduksi hormon estrogen dua kali lebih besar. Seperti diketahui, hormon itu bagus untuk kesehatan rambut dan kulit, karena itu hubungan seks rutin akan membuat awet muda.

2. Hubungan seks sering disertai keringat. Itu ertinya, metabolisme tubuh dirangsang untuk bekerja dengan baik. Keringat juga membuang zat racun dari dalam tubuh.

3. Seks selama 26 minit [hingga klimaks], sama dengan jogging atau renang 20 putaran, yang boleh membakar kalori dari separuh pizza saiz biasa / regular. Baik untuk diet dan menjaga berat tubuh ideal.

4. Hubungan seks yang dilakukan suka sama suka, memacu pelepasan andhorpin ke darah, hingga membuat tubuh terasa ringan dan menyenangkan. Baik untuk mengurangi stress sehingga dapat sebagai aktiviti santai yang paling sederhana.

5. Seks memberi ubat,kerana Hormon oxytocin yang dikeluarkan sesaat setelah klimaks, adalah ubat penenang paling aman. Jangan hairan anda akan terasa ingin tidur, setelah selesai berhubungan intim.

6. Seks tanpa ciuman terasa hambar.
Padahal, ciuman itu merangsang produksi saliva, yang baik untuk mempertahankan keasaman mulut dan membanteras pembiakan bakteria disana.

7. Berhubungan intim selama 20 minit [tidak termasuk foreplay] amat baik untuk melatih kerja kardiovaskular. Ia dapat memperlancar aliran darah dari dan ke jantung. Bagus untuk kekuatan jantung dan mengurangi sakit kepala.

8. Aktiviti seks yang rutin minimal 2 hari sekali akan menyegarkan otak dan mengatasi tekanan dari bebanan kerja seharian karena kerja jantung dilatih lebih aktif sehingga bekalan darah ke kepala akan meningkat kesan daripada itu.

9. Seks juga merangsang produksi antihistamine, hormon di dalam badan yang sangat bermanfaat bagi daya tahan tubuh, termasuk melancarkan pernafasan.

10. Hubungan seks yang kerap dan teratur dapat menjaga bentuk tubuh wanita terutama bahagan perut kerana gerakan yang terpusat pada pinggul dan selangkangan akan membantu membakar lemak di kawasan tersebut.

11. Gerakan oral seks selama 5 minit dapat membuat otot muka menjadi lebih lentur dan segar. Sama dengan aktiviti tertawa sepanjang 30 minit.

12. Cairan air mani yang dikeluarkan pada saat ejakulasi dapat dimanfaatkan sebagai masker kulit karena kandungan protein dan mineral sangat baik sebagai nutrisi kulit. Biarkan cairan sperma mengering sendiri diatas permukaan kulit baru dibersihkan.

13. Hubungan seks yang sopan dan berjadual akan membantu menjaga tahap kesihatan vagina, kerana bentuk kepala penis dan gerakan penis dalam vagina selama melakukan aktiviti seks membantu membersihkan liang vagina dengan efektif dan menjadikan vagina sentiasa lembap.

Tentu, untuk hasil yang maksima, hubungan intim sebaiknya hanya dilakukan secara aman bersama pasangan. Untuk lebih romantik, selalu tukar tempat selain dari bilik tidur, ini akan membangkitkan ghairah yang lebih hebat.Untuk menambah kenikmatan dan melayari bahtera hebat dipukul ombak sila cuba produk disini

No comments:

Post a Comment